• Morálne ocenenie učiteľov
          • Morálne ocenenie učiteľov

          • Pri príležitosti osláv Dňa katolíckych učiteľov prevezmú v stredu 11.apríla t.r. z rúk otca arcibiskupa Ďakovný list aj naši zamestnanci. Morálne ocenení budú tohto roku pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci, ktorí pôsobia v cirkevnom školstve celých 2O rokov, teda od vzniku Cirkevnej základnej školy sv.Dominika Savia vo Vranove nad Topľou.

            Ocenenia si za našu školu prevezmú : Ing.Babejová Jaroslava, RNDr.Bradovková Gabriela, Ing.Mašlanková Terézia, Mgr. Melničák Cyril, PaedDr.Ing.Orendáč Peter a Počekajlo Jozef.

            Blahoželáme a vyprosujeme im hojnosť zdravia, múdrosti, pokoja, radosti a veľa pracovných úspechov v ďalšom pôsobení v cirkevnom školstve.

        • Zomrela mamka Jána Figeľa
          • Zomrela mamka Jána Figeľa

          • S hlbokým zármutkom v srdci, ale s nádejou vo večný život vám oznamujeme, že vo veľkonočný pondelok zomrela mamka rodáka z Čaklova Janka Figeľa - Anna Figeľová. Dožila sa krásnych 87. rokov, vychovala jednu dcéru a štyroch synov. Janko bol najmladším synom.

            Celej rodine vyslovujeme úprimnú sústrasť.

            Pohreb zosnulej sa uskutoční v stredu 11. apríla o 14.00 hod. v Dome nádeje v Čaklove.

            Odpočinutie večné, daj jej, ó, Pane a svetlo večné nech jej svieti. Nech odpočíva v pokoji. AMEN.

        • Aleluja, radujme sa!
          • Aleluja, radujme sa!

          • Ó, slávny deň s Kristom víťazom, radujme sa, veseľme sa v ňom.

            Dnes je slávne vzkriesený Kristus, náš Pán, je oslávený, Pána Boha chváľme.

            ALELUJA!

            Hľa, žiarou skvie sa Kristov hrob, premohol Víťaz peklo zlôb. Bohu sa všetci klaňajme, dnes Kristus Pán vstal, spievajme Aleluja!

            Už nad hrobom niet kameňa, smrť krátka pút je zbavená. Bohu sa všetci klaňajme, dnes Kristus Pán vstal, spievajme Aleluja!

            Ó, hriešnik, mysli na večnosť, ži bohumilo, hľadaj čnosť. Bohu sa všetci klaňajme, dnes Kristus Pán vstal, spievajme Aleluja!

            (JKS č. 212)

        • Veľká noc 2012
          • Veľká noc 2012

          • Kristus uskutočnil dielo ľudského vykúpenia a dokonalého oslávenia Boha veľkonočným tajomstvom. Svojou smrťou zničil našu smrť a svojím zmŕtvychvstaním nám daroval život. Tohtoročný Veľký týždeň prežívajme spolu Kristovo utrpenie s úctou a veľkou láskou.

            Hosanna Synovi Dávidovmu!

            Prajem všetkým žiakom, pedagógom i nepedagógom našej školy, cteným rodičom milostiplné "Veľkonočné sviatky 2012".

            Marián Babej, riaditeľ školy

             

        • Biela sobota
          • Biela sobota

          • Obrady Bielej soboty sa konajú po západe slnka v rámci tzv. Veľkonočnej vigílie (bdenia). Podľa pradávnej tradície je táto noc očakávaním Pána, noc bdenia, zasvätená Pánovi (Ex 12, 42). Preto podľa Kristovho napomenutia (Lk 12, 35n) veriaci s horiacimi sviecami v rukách sa majú podobať ľuďom očakávajúcim návrat svojho Pána. Keď príde a nájde ich bedliť, dá im miesto pri svojom stole.

            Po dráme Veľkého piatku je Biela sobota určitým kontrastom. Celý tento deň je poznačený tichom, ktoré je plné očakávania a vrcholí takým radostným spôsobom, že ho možno porovnať len s atmosférou Vianoc. Nečudo, veď to, čo sa na Vianoce začína, dosahuje vrchol na Veľkú noc.

             

            Človek, ktorý sa pádom do hriechu oddelil od Boha a ocitol sa v tme, potrebuje na návrat k Bohu špeciálne svetlo. Je ním sám Boh, ktorý vychádza človeku v ústrety, aby ho očistil, posvätil a osvecoval mu správnu cestu. Toto vyjadruje prvá časť obradov. Jej zavŕšením je osobitný oslavný a ďakovný spev človeka, ktorý jasá nad veľkosťou Božej dobroty.

          • 3. miesto v gitarovej súťaži

          • Na celoslovenskej súťaži mladých gitaristov, ktorá sa konala 3. apríla 2012 v Bratislave, obsadila naša žiačka V.A triedy, Emília Bradovková, v konkurencii 12 súťažiacich 3. miesto v zlatom pásme v druhej kategórii. Blahoželáme.  

          • Rodičovské združenie

          • Pozývame všetkých rodičov na rodičovské zruženie, ktoré sa uskutoční v jednotlivých budovách takto:

            Bernolákova 92 - 18.4.2012 (streda) o 16.00 hod.

            Školská 650 - 19.4.2012 (štvrtok) o 16.00 hod.

          • Pedagogická rada

          • Pedagogická rada školy sa uskutoční v jednotlivých budovách takto:

            Bernolákova 92 - 12.4.2012 o 13.30 hod.

            Školská 650 - 12.4.2012 o 13.30 hod.

             

        • Ocenení aj naši učitelia
          • Ocenení aj naši učitelia

          • Dňa 28.3.2012 sa v Mestskom kultúrnom dome vo Vranove nad Topľou konalo oceňovanie učiteľov pri príležitosti Dňa učiteľov. Z rúk primátora nášho mesta prevzali ocenenie aj títo naši učitelia: Mgr. Katarína Nemcová, Mgr. Anna Belinská, PaedDr. Lýdia Kľučárová, PaedDr. Eduard Nadzam.

          • Film o Bohoch a ľuďoch

          • Vo štvrtok 29.marca 2012 navštívia naši deviataci a študenti druhého stupňa gymnázia filmové predstavenie O Bohoch a ľuďoch v Mestskom dome kultúry.

            Začiatok predstavenia je o 11.00 hod.

            Film je inšpirovaný skutočným príbehom komunity cisterciánskych mníchov v alžírskom mestečku Tibhirine, ktorí museli čeliť teroristickej hrozbe a v dramatickej situácii riešiť otázku, či zostať alebo odísť. O bohoch a ľuďoch prináša svedectvo o radikálnej oddanosti mníchov a sile posolstva pokoja a duchovného porozumenia, ktoré sa snažili šíriť medzi kresťanmi a moslimami. 

            O bohoch a ľuďoch získal Veľkú cenu poroty na festivale v Cannes 2010 (Grand Prix), cenu FIPRESCI na festivale v Palm Springs 2011 a mnoho ďalších ocenení a nominácií. Obrovský úspech zožal najmä v európskej kinodistribúcii - vo Francúzsku ho videlo viac ako 3 milióny ľudí. 
             

        • Nechať žiť je správna voľba
          • Nechať žiť je správna voľba

          • Deň počatého dieťaťa  je pravidelná celoslovenská kampaň mimovládnych organizácií združených vo Fóre života, ktorou chcú šíriť úctu ku každému počatému ešte nenarodenému dieťaťu.

            25. marca slávia sympatizanti Deň počatého dieťaťa a v období okolo tohto termínu sa uskutočňujú rôzne aktivity poukazujúce na potrebu chrániť ľudský život od počatia.
             
            Kampaň je možné podporiť nosením bielej stužky na odeve, najmä v týždni, v ktorom je 25. marec. Biela stužka je symbol rešpektovania práva na život od počatia. Kto nosí bielu stužku, vyjadruje sa za ochranu každého počatého dieťaťa!

            Internetová stránka 25. marec - Deň počatého dieťaťa je http://www.25marec.sk/.

          • Deň otvorených dverí

          • Pozývame všetkých žiakov, ktorí majú záujem študovať na našej škole na DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ. Uskutoční sa v piatok  30.marca 2012  v budove gymnázia na Rodinnej oblasti. Program dňa bude kopírovať bežný piatok na našej škole a navyše sa dozviete aj niečo viac o nás.

            8.00 hod - sv.omša

            8.50 hod. - 14.00 hod. - prehliadka priestorov školy, rozhovory so žiakmi, riaditeľom školy, učiteľmi, návšteva odborných učební, účasť na vyučovaní.

            Pripomíname všetkým deviatakom, že majú šancu získať mini notebook alebo tablet. Tento ponúkame novým študentom štvorročného gymnázia, ktorí splnia Kritéria prijímacích skúšok pre školský rok 2012/2013 (4 ročné štúdium) a od 1.9.2012 začnú študovať na našom gymnáziu.

        • Knižnice pre všetkých
          • Knižnice pre všetkých

          • Posledný marcový týždeň 26 .3 -1. 4. 2012 je venovaný  „Týždňu slovenských knižníc“. Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou pripravila pri tejto príležitosti pestrú paletu podujatí pre svojich čitateľov.

            V pondelok 26.3.2012 o 10,00 hod. otvoríme vo vranovskej knižnici Týždeň slovenských knižníc  a slávnostne zapíšeme  do knižnice prvákov zo ZŠ Juh, ZŠ Bernolákova a ZŠ Lúčna.  V utorok 27. 3. 2012 o 10,00 hod. slávnostne zapíšeme za čitateľov knižnice prvákov zo ZŠ Sídlisko II. a  Cirkevnej spojenej školy vo Vranove n.T.  

            Pre návštevníkov Hornozemplínskej knižnice  pripravujeme  tradičné knižničné aktivity  ako je  burza kníh, zápisné za 10  centov, odpustenie sankčných poplatkov a ďalšie príjemné prekvapenia.

            Utorkové dopoludnie 27.3.2012 o 9,00 hod. bude patriť seniorom a ich slávnostnému ukončeniu vzdelávacích počítačových stretnutí.

            V stredu 28. 3. 2012  o 15, 30 hod. pozývame na prezentáciu knihy reginálneho autora a pedagóga Jána Kopinu „Posunok s posmešníkmi“. Ján Kopina pracuje v oblasti štylistiky, morfológie a teórie vyučovania slovenského jazyka. Do odborných časopisov prispieva krátkymi umeleckými útvarmi (aforizmami) a literárno-jazykovými príspevkami. Profesor Kopina je jednou z nezabudnuteľných osobností miestneho gymnázia. V tomto roku sa dožíva okrúhleho životného jubilea a pri tejto príležitosti mu Hornozemplínska knižnica plánuje vydať personálnu bibliografiu. Aktuálna a veľmi intenzívna je aj jeho spolupráca s regionálnym vysielaním Slovenského rozhlasu. Doteraz vydal: Interferenčný vplyv nárečia na spisovný jazyk (1981)Slovo pedagóga - príspevok k vyučovaniu slovenského jazyka a literatúry (1995), Z každého rožku trošku (1998), "U Vranove bubnujú". Vranov môj, tvoj – náš (2005) Na potulkách za pamiatkami, udalosťami a osobnosťami našej histórie (2005), Posunok s posmešníkmi (2012).

            Po prezentácii knihy Jána Kopinu bude nasledovať šieste stretnutie Vranovčanov  k histórii vranovských ulíc s Mgr. Cyrilom Melničákom. Témou stretnutia bude pokračovanie ulice Na hrunku.

            Vo štvrtok 29. 3. 2012 o 10, 00 hod  sa stretnú  na besede s populárnym historikom, prozaikom, publicistom, autorom literatúry faktu a scenáristom Pavlom Dvořákom, študenti a učitelia. Popoludní o 16,00 hod.  bude beseda pre širokú vranovskú verejnosť.

            V piatok 30. 3. 2012 o 8,30 hod.  sa deti vranovských škôl  stretnú so spisovateľom Romanom Bratom a ilustrátorom Mirom Regitkom. V ten istý deň  - podvečer  o 17, 00 hod. pozývame  na besedu so vzácnymi tvorcami  kníh  deti a ich  rodičov, aby sme spoločne  vstúpili  do rozprávkovej (medzinárodnej) NOCI S ANDERSENOM.

          • Mail z ostrova Lesvos

          • Úúčastníci projektu Comenius nám včera sľúbili, že sa ozvú. Stalo sa tak a prinášame vám plné znenie mailu z ostrova Lesvos v Grécku :

            " Ahojte vsetci doma. Posielame kratky pozdrav z Grecka. Je nam dobre, aj ked vsetci sme sa skromne zhodli ze navstevu, ktoru sme priravili bola o niecom uplnom inom, ci uz ide o program alebo aj samotnu organizaciu. Chlapci su spokojni a to je zaklad. Pocasie je prijemne, okolo 22 stupnov. Vsetko fotime, len je problem fotky poslat vam, lebo mne z tabletu to nejde a Ewke na notebooku nejde chytit wi-fi. Hotel je velmi pekny s vyhladom na zaliv, strava tiez moze byt.
            Tesime sa domov, pozdravujeme vsetkym.
            S Panom Bohom
            Robo Majzlík, Ewa Grajcarová, Peter Pastir a Matúš Porvažnik."

        • Pozdrav z Grécka
          • Pozdrav z Grécka

          • Projekt Comenius pokračuje v ďalších aktivitách. Od nedele sú PaedDr.Róbert Majzlík, Mgr. Ewa Grajcarová a žiaci Peter Pastir a Matúš Porvažník na výmennom pobyte v Grécku na 4th Junior High School v Mytilene na ostove Lesvos.

            Od nášho tímu prišli dve sms správy, s ktorými sa chceme podeliť.

            Pondelok 19.3.2012

            "Pekný večer z Grécka, ostrov Lesvos. Práve sme sa ubytovali. Cesta bola v poriadku, len náročná. Ideme na obhliadku centra mesta a večeru. Robert Majzlík a spol."

            Streda 21.3.2012

            "Pochválený buď Ježiš Kristus. Pozdravujeme vás z Grécka. Sme na ceste do olivového múzea. Dúfajme, že sa nám večer podarí poslať správu a aj fotografie z nášho pobytu. Je tu nádherne. Comenius team."

            Myslíme na našich učiteľov aj žiakov a prajeme im veľa zážitkov a nových skúseností.

             

        • Deň katolíckych učiteľov
          • Deň katolíckych učiteľov

          • Deň katolíckych učtieľov každoročne slávime 7.apríla na počesť zakladateľa katolíckych škôl sv.Jána Krstiteľa de la Salle. V Košickej arcidiecéze sa slávnosť uskutoční v stredu 11.apríla 2012 o 9.30 hod. slávnostnou sv.omšou v seminárnom kostole sv.Antona Paduánskeho v Košiciach. 

            Súčasťou osláv bude aj morálne oceňovanie pedagogických a nepedagogických zamestnancov zo škôl košickej arcidiecézy. Medzi ocenenými budú aj učitelia a nepedagógovia z našej školy, ktorí pôsobia v cirkevnom školstve už 20 rokov teda od vzniku CZŠ sv.Dominika Savia.

        • Deň učiteľov - prijatie u primátora
          • Deň učiteľov - prijatie u primátora

          • Primátor mesta Vranov nad Topľu Ing.Ján Ragan prijme v stredu  28.marca 2012 pri príležitosti sviatku Dňa učiteľov -  učiteľov z nášho mesta. Medzi ocenenými budú aj štyria učitelia našej školy.  Oslavy začínajú o 10.00 hod. v Mestskom dome kultúry vo Vranove nad Topľou.

          • Rada školy

          • Zasadnutie rady školy sa uskutoční v utorok 20.marca 2012 od 16.00 hod. v riaditeľni v budove na Rodinnej oblasti.

        • Deň otvorených dverí
          • Deň otvorených dverí

          • Pozývame všetkých žiakov, ktorí majú záujem študovať na našej škole na DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ. Uskutoční sa v piatok  30.marca 2012  v budove gymnázia na Rodinnej oblasti. Program dňa bude kopírovať bežný piatok na našej škole a navyše sa dozviete aj niečo viac o nás.

            8.00 hod - sv.omša

            8.50 hod. - 14.00 hod. - prehliadka priestorov školy, rozhovory so žiakmi, riaditeľom školy, učiteľmi, návšteva odborných učební, účasť na vyučovaní.

            Pripomíname všetkým deviatakom, že majú šancu získať mini notebook alebo tablet. Tento ponúkame novým študentom štvorročného gymnázia, ktorí splnia Kritéria prijímacích skúšok pre školský rok 2012/2013 (4 ročné štúdium) a od 1.9.2012 začnú študovať na našom gymnáziu.

    • Kontakty

      • Cirkevná spojená škola, Školská 650, 093 02 Vranov nad Topľou org. zložka : Cirkevná základná škola s materskou školou sv.Dominika Savia vo Vranove nad Topľou
      • 057 4464281 ( Rodinna oblasť) 057 4421300 ( Bernolákova) 057 4462152 ( Dobrianskeho 1494 - materská škola) 0918 662960 ekonomický úsek : 057 4464281 email : czsvranov@gmail.com
      • Bernolákova 92, 093 01 Vranov nad Topľou. Slovakia
    • Prihlásenie